Matklubbens Topplista

måndag, juli 30, 2007

Dagens Lunch

GREKISK SALLAD
En generös sallad med bladgrönsaker, oliver och fetaost passar bra till lunch.

Ingredienser:
Till 2 pers behöver du:
rikligt med grönsallad olika sorter, ca 400 g

3 stora tomater
3 vårlökar, ½ silverlök eller ½ röd lök

½ gurka

1 spansk peppar

200 g fetaost

25 g svarta, eller gröna oliver

Balsamvinägrett:

½ dl olivolja

2 tsk balsamvinäger

salt och malen vitpeppar

oregano, färsk eller torkad

Så här gör du:

1. Blanda samman olja, vinäger, salt, peppar och oregano till en vinägrett.

2. Ansa och skölj salladsbladen. Skär tomaterna i skivor eller kuber. Ansa och skiva salladslöken. Skala gurkan och skär den i stavar. Skär chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Strimla fruktköttet. Skär fetaosten i tärningar.

3. Blanda alltsammans i en stor skål. Häll på dressing.

Inga kommentarer: