Ingredienser
Sill ett:
2 st matjessillfiléer
½ rött äpple
½rödlök
1 tsk dijonsenap
½ dl gräddfil
½ tsk strösocker
salt
vitpeppar
Sill två:
2 st inlagda sillfiléer
2 msk grovhackad dill, persilja och gräslök
1 tärnad tomat
2 msk lätt crème fraîche
salt, vitpeppar
Sill tre:
2 st inlagda sillfiléer
½ citron
½ lime
3 msk olivolja
svartpeppar
Gör så här
1. Sill ett: Skär filéerna i lagom stora bitar. Tärna äpplet. Skala och tärna rödlöken. Blanda alla ingredienserna. Smaksätt med salt och peppar. Garnera gärna med rödlök och äpple.
2. Sill två: Skär filéerna i lagom stora bitar. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite örter.
3. Sill tre: Skär filéerna i lagom stora bitar. Tvätta citron och lime väl i ljummet vatten och torka dem. Riv skalet och blanda med olivolja och lite peppar. Slå det över sillen och låt dra över natten.
Källa: Recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar