Matklubbens Topplista

torsdag, april 09, 2009

Fyllda ägg till påsk

Ingredienser
Fyllning:
4 msk kesella
1 msk osötad senap
1 krm chilipeppar
Till dekoration:
skalade räkor, dillkvist, strimlor av pastrami, äppelklyfta, svart oliv, liten rädisa, rom, rödlök, svartpeppar, strimlor av lax, dillkvist

Gör så här
1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten – är de rumsvarma är risken att de spricker minimal. Koka upp utan lock. Börja ta tid. Stora, liksom kalla, ägg behöver 9 minuter för att bli hårdkokta. För små rumsvarma ägg räcker det med 8 minuter.
2. Spola de kokta äggen i kallt vatten. Skala och skär i halvor. Skölj kniven i kallt vatten mellan varje ägg så får du fina halvor.
3. Peta ut gulan. Mosa ihop den med kesella, senap och chilipeppar. Lägg tillbaka fyllningen i ägghalvorna. Dekorera med någon extra fyllning.

Källa:recept.nu

Inga kommentarer: