Matklubbens Topplista

onsdag, februari 15, 2012

Nu är jag tillbaka...

Det har varit så mycket med mitt nya jobb och min ständiga värk, så då har bloggandet fått stå tillbaka.
Men nu ska jag försöka, märk väl försöka, att skriva åtminstone ett inlägg varje dag, men det är farligt att lova, det får inte bli ett krav, då låser det sig och jag tycker inte att jag har något att skriva om.
Jag vet att för att få många intresserade läsare bör man uppdatera bloggen minst tre gånger per dag, men då vill jag gärna ha kommentarer, så att jag vet att det ändå är någon där ute som läser vad jag har lagt ner energi på. Ni behöver inte skriva så mycket om ni inte vill, men bara ett litet livstecken från er vore kul någon gång.

Jag har en spännande tid framför mig med vår kolonilott. Med renovering, odling och växthus som jag har drömt om i hela mitt liv. Ni ska få följa hela processen från dag ett. Det ska bli så kul. Jag har samlat grejer och ideér under hela hösten och vintern, så snart svämmar det över både i mitt huvud och nere i vårt källarförråd. Men mer om det längre fram i vår.


Här är hela personalstyrkan i delidisken på Coop Forum, förutom våra tre chefer. Den ene tar kortet, den andre var ledig och den tredje blev sjuk.

Det har varit en otrolig resa att starta upp en sådan gedigen deliavdelning. Vi har jobbat många timmar, i början upp till 15 timmar per dag. Men efter tre dagar, då sa min kropp ifrån och jag fick världens dunderförkylning och blev sängliggande, jag låg pall i tre dagar. I princip sov jag mig frisk, hur skönt som helst, faktiskt.

Nu så här en och en halv månad efter starten, så har vi inte riktigt kommit fram till arbetsrutinerna, men vi är på god väg. Vi har fått relativt fungerande scheman, frånsett att jag tycker att vi ofta är underbemannade. Det resulterar i stress, vilket jag inte klarar så bra efter min utbrändhet förra våren. Men jag har bestämt mig för att jobba fyra dagars veckor, 30 timmar sammanlagt. Då har jag flera lediga dagar mitt i veckan den veckan som jag jobbar helg. Det är skönt att vara ledig på vardagarna, då får jag min bästa vila, få rå om mig själv helt enkelt. Uträtta ärenden, gå till frissan, zonterapeften/massören. Eller bara sitta och handarbeta och lyssna på ljudböcker eller se film, hela dagarna om jag vill, helt underbart måste jag säga. Fast jag måste ju städa, tvätta, diska och laga mat också, men det gör jag först, så att jag kan känna mig ledig sen.

Sen får Åke rå sig själv på kvällar och helger då jag jobbar och dessemellan har vi härliga middagar och kvällar tillsammans.

Jag tror att det är viktigt att få vara helt själv emellanåt och göra lite som man vill, äta när man vill, slöa när man vill, slippa att ta hänsyn till någon annans behov.

Idag är en dag då jag är ledig. Jag var även ledig igår, men då gick hela dagen åt på stan och ett besök hos min underbara Osteopat Anna-Karin Holt, som fixar till min onda kropp. Mer om det senare i ett annat inlägg.

Nu ska jag fixa lunch, snart är Åke här och då har han bråttom att äta.

Vi ses snart igen, för nu har jag så mycket jag vill berätta.

Puss och hej!Idag känner jag mig som en vacker och elegant siames, dock med blågröna ögon,  tihihi, men kroppen känns relativt smidig efter gårdagens behandling, frånsett huvudvärken från hell...men den botar jag förhoppningsvis med kaffe.

2 kommentarer:

Idodda sa...

ha! jag gick faktiskt in på din blogg igår ba för att se om du uppdaterat nåt men då hade du inte.
jag ser fram emot kolonilottsbloggning :D
kram mami!

Åsa sa...

kul Ida, jag brukar också kolla bloggarna lite då och då, för att se om nån har skrivit något. Det är ju bara Joanna som håller sin blogg uppdaterad varje dag, av oss alla. Men idag såg jag att du faktiskt hade skrivit inlägg som jag inte hade läst.
Ja, det ska bli kul med kolonin.
kram Idapida!