Matklubbens Topplista

onsdag, juli 15, 2009

Rabarbermousse

Fattar inte vad det är med kameran, men denna bild blev också suddig och jag kunde inte få den skarpare, hur jag än fösökte.
Den fräscha moussen serveras med rabarbersirap som kokas ihop av det goda spadet som rabarbern har smält i.

3 blad gelatin
300 g rabarber
1 dl torrt vitt vin
1 ½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde
citronmeliss till garnering

Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter.
Skär rabarbern i små bitar.
Lägg dem i en kastrull, med socker och vin.
Låt rabarbern smälta på svag värme tills den är mjuk.
Ta upp rabarbern och låt den rinna av.
Koka ihop spadet tills det tjocknar.
Vispa grädden hårt.
Rör i rabarbern.
Smält gelatinet i några matskedar vitt vin på svag värme.
Rör ner det i rabarbergrädden.
Fyll 4 små formar med moussen och låt dem stå i kylen att stelna 3-4 timmar, övertäckta med plastfolie.
Vid servering;
doppa formarna i hett vatten och stjälp upp dem på assietter, skär runt kanten med en kniv, så går det lättare att få ut dem.
Ringla över sirapen och garnera med citron meliss.

Inga kommentarer: