Matklubbens Topplista

onsdag, juli 15, 2009

Kycklingspett med pastasallad

Chilimarinerade kycklingfiléspett.

Det här behövs till 4 pers.
4 kycklingfiléer
1 msk smör
lite rapsolja
salt
nymald vitpeppar
Glace:
1 dl sweet chilisås
3 msk mango chutney
1 msk ingefära
2 tsk svensk senap
korta träpinnar, lägg dem i blöt ett tag innan.
Gör så här:
Putsa kycklingfiléerna, skär 3-4 skivor på längden.
Trä upp dem på träspetten.
Stek dem i smör och rapsolja, salta och peppra, lägg upp dem efter hand på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda glacen och ös den generöst över kycklingspetten, men spara så att det räcker till andra sidan.

Ställ in plåten i 200 grader, stek i 6 minuter.
Tag ut plåten, vänd spetten och ös på den resterande glacen, sätt in i ugnen ytterligare 6 minuter.

Ljummen Pastasallad med pesto
Enkelt, lättlagat och suveränt gott
Detta behövs till 4 pers.

300 g pastaskruvar
2 tsk gurkmeja
1 röd lök
100 g svarta oliver
200 g cocktailtomater
150 g fetaost
Pesto:
25 g skållad sötmandel
1 kruka basilika, bladen
1 knippa persilja, bladen
3 vitlöksklyftor
25 g parmesanost, riven
1 msk pressad citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
½ krm peppar

Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 30-60 sekunder, eller till den konsistens du vill ha, kan det ta längre tid.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
När pastan är färdig; slå av nästan allt vatten och tillsätt gurkmejan.
Rör om tills pastan har blivit gul.
Häll av resten av vattnet.
Dela löken och skiva den tunt, dela oliverna, tomaterna i halvorna.
Skär fetaosten i tärningar.

Blanda pasta, lök, oliver, fetaost och pesto varsamt.

Servera genast tillsammans med kycklingspett och blandad grönsallad.

Inga kommentarer: