Matklubbens Topplista

lördag, augusti 02, 2008

Raspberry and Blueberry jam


Hör och häpna!
Jag har KÖPT hallon och blåbär på torget
och nu har jag kokat sylt.
Så till veckan blir det goda frasiga pannkakor
med god Drottningsylt
Blåbärssylt (eller krusbärssylt, vinbärssylt, drottningsylt)
1l bär
2-3 dl socker, ju mer socker desto bättre hållbarhet, socker konserverar
3-4 dl vatten
Ev 1 krm natriumbensonat(för hållbarare sylt om du väljer att ha mindre sockermängd)

Rensa och skölj bären.
Koka bär i cirka 10 minuter, på medelvärme, rör om försiktigt hela tiden.
Tag av kastrullen från värmen och tillsätt lite socker i taget.
Rör om försiktigt.
Låt småkoka i 5 minuter.
Skumma av väl.
För hållbarare sylt. Lös upp konserveringsmedlet i lite het sylt och rör sedan ner det i kastrullen.
Häll upp sylten i stereliserade burkar upp till kanten och förslut genast med lock.
Låt svalna.
Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer: