Blir kvällens middag. Prova den goda blomkålspurén som omväxling till potatismos.
Till 4 personer
4 kycklingfiléer
1 dl raps- eller olivolja
saft från 1 pressad citron
någon msk soja
chilikrydda mängden avgör du själv efter hur starkt du vill ha det
salt och peppar
BLOMKÅLSPURÉ
1 blomkålshuvud relativt stort
2 dl grädde
salt och peppar
Tillbehör
Grillad squash och rostade cashewnötter (nötterna hoppar jag över)
Sätt ugnen på 225 grader.
Banka ut kycklingfiléerna i plastpåse med brödkavel till en jämn köttbit, så blir stektiden jämnare.
Blanda marinaden i en form och lägg i filéerna allt eftersom, vänd dem så att de blir helt täckta av marinaden. Låt ligga så ett tag i rumstemperatur.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och en tsk smör. Stek filéerna någon minut på varje sida i het panna. Häll av marinaden från ugnsformen och lägg tillbaka filéerna i den. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på filéernas tjocklek.
Ansa och skär blomkålshuvudet i små bitar och lägg i en kastrull.
Häll över grädden och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Blomkålen ska vara helt genomkokt.
Mixa med en mixerstav och smaka av med salt och peppar, men var försiktig med saltet, blomkål kräver inte lika mycket salt som potatis.
Grilla squash i torr grillpanna.
Rosta nötterna i torr stekpanna, men passa noga så att de inte bränns.
Servera kycklingen med den grillade squashen och en klick blomkålspuré. Dekorera med rostade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar