Matklubbens Topplista

fredag, augusti 01, 2008

Äntligen kan jag se film igen

När Amanda flyttade tog hon ju så klart med sig sin DVD spelare, det var ju hennes.

Och vi har länge tänkt att vi ska köpa en hemma bio anläggning, men har inte riktigt bestämt vilken vi ska köpa.

Men utan DVD klarar man sig inte, om man vill se film förstås.

Så vi har införskaffat en liten och nätt, som vi har i lillrummet och man kan sätta sig i schäslongen och bara njuta.
Samtidigt hade de rea på DVD filmer, jag köpte

Vi hade i alla fall tur med vädret, i regi av Kjell Sundvall
En komedi om den husvagnscampande familjen Backlunds ansträngningar att koppla av - Sverige runt, runt. Färden går via överfyllda campingplatser, kladdiga landsvägstavernor och skräniga badplatser. Hoppfullt strävar Backlunds genom sol och regn medan bilden blir trängre och trängre och den korta semestermånaden bara rinner iväg under husvagnen. Nu gäller det att till varje pris koppla av, vara fri och ha semester! Men hur?

Hur hysteriskt och roligt som helst, men vi upplevde den mycket kortare än vad vi minns från förr.

Ice Age 2,
Tempot ökar samtidigt som temperaturen stiger. Manfred, Sid, Diego och Scrat tvingas fly från en störtflod av trubbel i dalen där det börjat töa. Snart är de fyra åter ute på ett komiskt äventyr med massor av strapatser. På sin resa möter de Ellie, en ullig mammut-tjej som får Manfreds hjärta att smälta... Med sina bländande animationer, oförglömliga karaktärer och härliga musik är Ice Age 2 en helt igenom njutbar upplevelse för hela familjen!
Stundtals lite innehållslös, men man får sig såpass många skratt att den är väl värd att ses. Och vem kan inte glömma den lilla olycksdrabbade ekorren som hela tiden letar efter sitt ekollon? Precis som i förra filmen är han ”comic relief” på högsta nivå och slutsekvensen är sjukt skoj och nästan lite djävulsk!
Så trots att ”Ice Age 2” faller under termen ”originalet var bättre” så är det här en härlig film som vare sig liten eller stor bör missa. Och det räcker gott det också!

Kill Bill, ett mästerverk!
Black Mamba (Uma Thurman) är en kvinnlig lönnmördare och medlem i Deadly Viper Assassination Squad. Men när hon vill hoppa av pga graviditet och giftermål, blir hon förrådd och skjuten på sin egen bröllopsdag. Alla gästerna blir mördade, men mirakulöst nog överlever hon och hamnar i koma. The Bride, som hon kallas av polisen, vaknar upp igen fyra år senare. Hon minns vad som hänt, och ger sig av för att hämnas…
På sin dödslista skriver hon fem namn, det sista tillhör hennes före detta pojkvän och chef: Bill.

Detta är en våldsam, blodig och hysteriskt rolig och fantastisk historia om hämnd.
Blodet sprutar i kopiösa mängder, armar och ben huggs av på löpande band - och samtidigt vrider jag mig av skratt. Jag kanske har sjuk humor, men det finns många otroligt roliga scener.

Tarantinos känsla för dialog är även den riktigt skön, det är inget prat om hamburgare och musikband som i hans tidigare filmer utan action och vassa repliker non stop.

Kill Bill” är uppdelad i kapitel ungefär som en bok, och berättelsen ändrar tid och plats vid ett flertal tillfällen, liksom bildspråk och stil – en del scener och klipp är t.ex i svartvitt, och avsnittet då O-Ren Ishiis bakgrund berättas är manga-animerad (!). Musiken är som vanligt i Tarantinos filmer handplockade gamla 60- och 70-talshits som passar perfekt in i handlingen som ”My baby shot me down, bang bang”.
"Kill Bill" skulle bli för lång för att regissören skulle kunna få med allt han ville och då speltiden sprang iväg upp mot 3-4 timmar (hej hej träsmak...), så delade han på filmerna i två delar - efter ett internt skämt.

Den andra delen av Kill Bill lever inte bara upp till föregångaren - den slår den med flera hästlängder! Njut av den spektakulära upplösningen på årtiondets absoluta kungfu-samurai-spaghettiwestern-actionsuccé!
Efter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter en bloddrypande hämnd. Dödslistan är klar och hon har redan avverkat de två översta namnen.

Man måste se båda två för att få hela upplösningen.

Så bered dig på att när du väl har sett första delen vill du se den andra också.
Så bunkra upp med fika och annat gott
Sätt dig bekvämt tillrätta på din favortiplats
för
nu blir det åka av.

Inga kommentarer: