Matklubbens Topplista

måndag, augusti 06, 2007

Äntligen Måndag...

Vilken dag i veckan är den bästa dagen?

Det är verkligen svårt att avgöra, men jag gillar egentligen inte söndagar.
Men jag gillar måndagar.

Varför?

Måndag den första dagen på en ny vecka, fräsch och oförstörd, oskrivna blad. Alla förutsättningar för att det ska bli den perfekta veckan.

Söndag är sista dagen på veckan och man har hela veckans händelser bakom sig, facit i hand.
Den kanske inte blev som man hade förväntat sig på ett eller annat sätt.
Man ska ta igen allt som man inte hann under veckan, städa, tvätta, handla, baka, förbereda veckans mat, förbereda sig inför arbetsveckan, gå långpromenad, fast det är ju ganska skönt, men inte om man känner sig stressad.
Det borde vara en slappar dag.

Fredag är väl ändå favoriten, ja men bara om man ligger bra till med arbetet förstås, så att man kan sluta tidigt, (när jag demade var jag aldrig hemma före halv sju), har städat dagen före och planerat middagsmaten, bara komma hem och börja helgfirandet, kanske med vänner.

Lördag, stora festar dagen! Börja med att ta sovmorgon, man är ganska trött och sliten denna dag efter hela veckans arbete, äta god frukost, lösa melodikrysset, gå på stán, shoppa lite, kanske bli bortbjuden eller bjuda hem vänner, kanske äta ute. Brukar sällan bli så, efter melodikrysset slöar man bort halva dagen i soffan, med datorn i knät.

Torsdagar var förut, innan jag började jobba så sent (19.30), en städ- och handlar dag för mig. Jätteskönt att storstäda en bestämd dag och att handla dagen före den värsta rusningsdagen. Kanske jag kan införa den dagen igen, nu när jag har andra arbetstider.

Onsdagar, lillördan, nej inte nu för tiden, (förut, ledig dag), denna dag skulle man gott kunna unna sig lite mys som att gå ut och äta eller gå på bio eller bara mysa hemma med god middag och en film.

Tisdagar, vad säger man om tisdagar, ja ingenting annat än att det är andra dagen på veckan.

Alltså kan jag sammanfatta mina funderingar om vilken veckodag som är den bästa.

TISDAG,
för det var den enda dagen som jag inte kunde beskriva på något sätt varken med jobb eller fritid.

Eller så blir det kanske ändå
MÅNDAG

2 kommentarer:

jenny är sa...

du är underbar! det finns så mycket sug i den här systerdottern efter lite inspiration. jag har bara skummat och jag har så mycket fix kvar i huset och arvid sover typ aldrig. men jag ska. klicka hit och dit på din blogg. förresten. har du lagt ut de där chilikycklingspetten som vi fick på amandas student (bl a)? så ska jag leta rätt på morotsmarmeladen.

Åsa sa...

Vad roligt att du gillar spetten. De är lätta att göra, man misslyckas aldrig med dem så att de blir torra eller så. Jag brukar ha en drös av dem i kyskåpet, de är så goda att ta till som mellanmål, bara gå och knapra på.