Matklubbens Topplista

torsdag, augusti 09, 2007

Kaktusdrink med tequila

Glaskanten kan sockersaltas i god tid och drinken kan blandas i kanna.
Förvara kallt före serveringen.

Till 10 glas:
2 lime
2 msk salt
2 msk socker
3 flaskor Festis kaktus/lime á 50 cl, eller som jag och Ida kom fram till byt ut en flaska mot tex 7-up eller annan dryck med kolsyra.
3 dl tequila
Garnering:
några myntablad eller citronmeliss
is i mängder
Gör så här:
1.Skär limen i klyftor. Blanda salt och socker i en djup tallrik.
2.Dra en limeklyfta runt kanten på varje glas. Doppa glaset upp och ner i salt- socker blandningen så att den fastnar på glaskanten.
3.Tryck ihop limeklyftan lite så att limesaften hamnar i glaset. Lägg ner klyftan i glaset.
4. Blanda Festis och tequila, lägg is i glasen, häll upp.
Garnera med myntablad eller citronmeliss.

2 kommentarer:

Ida sa...

Jag tycker den skulle varit godare med kolsyra i...den kändes lite avslagen. Eller vad tror du?

Åsa sa...

Jag håller vekligen med, man skulle kunna byta ut en del av Festisen mot tex tonic eller varför inte 7-up, vi får göra om receptet helt enkelt.