Matklubbens Topplista

söndag, september 16, 2012

Höstsallad med senapsyoghurt och grönkål

Denna goda sallad passar väldigt bra till grillad kyckling, julskinka eller annat kallskuret.

4 portioner.

1 l vatten
1 tsk salt
5 blad grönkål
2 dl majskorn
8 st kokta skalade potatisar
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk skånsk senap
1 tsk bruna senapskorn, hela

Tillagning

1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Hacka grönkålen i bitar, ca 1x1cm. Tag det kokande vattnet av plattan och lägg i grönkålsbitarna och låt dra ca 10 minuter.
2. Blanda senap och yoghurt. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål med majs, avrunnen grönkål och yoghurtblandningen. Strö över hela senapskorn och du har middagen fixad på nolltid.

Källa tasteline.com

Inga kommentarer: