Matklubbens Topplista

måndag, april 11, 2011

Jakten på mat fortsätter

Alltså i min kyl och frys.
Jag hittar lax, broccoli, haricot verts, morötter, ingefära, citron, Sweet chilisås och cocosmjölk.
Så då blir det lax i ugn.

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala morötterna och skär dem i smala stavar, lägg dem,  broccoli och haricot vert i en ugnsfast form. Skär laxfilén i skinn och benfria skivor ca 2 cm breda, lägg dem ovanpå grönsakerna. Riv lite färsk ingefära och pressa citron över fisken, salta och peppra. Droppa några msk sweet chilisås över laxskivorna och avsluta med att skeda över den tjocka cocosmjölken, häll bort vattnet. Täck formen med folie. Hit kan förberedas.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter, tag bort folien och grädda ytterliga 5 minuter.

Den blev inte så vacker, men ack så god.


Särskilt efter ett 45 minuters zumbapass.

Inga kommentarer: