Matklubbens Topplista

söndag, oktober 03, 2010

Marockanska mandelkakor


Jag måste ju alltid ha något sött efter maten, hur litet den än må vara.
Många gånger blir det en bit mörk god kvalitetschoklad, både efter lunchen och middagen.
Men ibland krävs det något extra, kanske inte en hel efterrätt, men en liten kaka.
Då passar denna lagom söta lite sega mandelkaka.
Och så god till resterna av champagnen.

MAROCKANSKA MANDELKAKOR

20 st
1 ägg
1½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
200 g sötmandel, skållad och finmald
1 tsk rivet citronskal
1 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman ägg, flor- och vaniljsocker. Blanda i resten av ingredienserna och låt smeten stå och svälla i ca 2 minuter. Konsistensen ska inte vara för lös, tillsätt eventuellt ytterligare mjöl om det behövs.
Forma 20 runda små kakor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Passa noga så att de inte bränns.

Låt kallna på galler och pudra dem därefter med florsocker.

Källa: allt om mat

Inga kommentarer: