Matklubbens Topplista

tisdag, november 25, 2008

Till midsommar blir det tre år sen sist

Jag hade divertkulit dvs inflammation i tarmfickor.
Jag har haft det flera gånger, men sist var midsommar 2006, då var det så outhärdligt så jag blev inlagd med både penicillindropp och vanligt dropp.
Det blev röntgen och koloskopiundersökning av tarmen och det visade sig att fickorna satt rätt högt upp i tunntarmen. Något annat som visade sig var att jag har kvar min blindtarm som jag trodde att de tog bort 1974 men den var instoppad i tjocktarmens början!?
Eftersom den operationen utfördes av en gynekolog, jag var ju gravid med Camilla i tjugonde V, så var det vanligt att det gjordes just så av gynekologerna.
Men läkarna bestämde att det inte skulle åtgärdas utan jag får ha det så här. Men min fråga är ju om den kan bli inflammerad precis som alla andra blindtarmar och ställa till med en hel del eftersom det ser ut som om den är borttagen. Måste ta upp det någon gång.
Nu har jag fått penicillin och får bara äta flytande kost i två dagar.
Det är inte roligt med flytande kost, när jag hade tagit fram och förberett för Polpette, Lasagne och kycklingfileér, men det gick riktigt bra att tillaga och jag får hoppas att jag kan äta vanlig mat mot slutet av veckan.
Jag har gjort tre olika soppor, så att jag kan variera, frukost, lunch och middag.
Men nu försöker jag döva hungern med grönt te.

3 kommentarer:

Ida sa...

usch va trist. att det ska va återkommande såhär. hoppas det blir bra fort.

Anonym sa...

Grönt te är bra mot mycket och även bra för magen rent allmänt. Brukar köpa mycket bra te hos www.gronateimporten.se kul att köpa mat på nätet men det finns inte så mycket ätbart att köpa

Krya på dig

Carina

Åsa sa...

Ja, jag hoppas penicillinet ska verka snabbt och att det onda går över fort. Jag är hungrig hela tiden.

Tack för omtanken Carina, jag brukar också beställa te från gronateimporten, det för utom kläder är väl det enda som jag köper på nätet, det skulle väl vara en och annan film eller bok förstås.

Ha det gott.