Matklubbens Topplista

onsdag, november 19, 2008

Julstämning

Ikväll har vi tvättat lakan i den gemensamma tvättstugan.
När vi gick därifrån ser vi att en av våra grannar har ställt fram
adventsljusstakarna i rumsfönstret
bytt ut glödlampan på balkongen till en röd
satt upp julgardinerna och två stora röda stjärnor i köksfönstren
Jättefint
men
lite
lite
för
tidigt.
Vi har precis hämtat sista tvätten
och när vi gick över gräsmattan som faktiskt är täckt med ett par centimeter snö, knarrade det underbart under våra fötter.
Det bet lite i våra kinder och när vi kommer in säger Åke, - men sju grader kallt, huvva.
Allt detta tillsammans,
snö
kyla
och grannens julpynt eller kanske adventspynt
så får jag faktiskt en liten förnimmelse att snart är det jul
och jag får lite pirr i magen
och längtan efter att själv få julpynta.
Men allra mest får jag lust att göra dessa:
ISCHOKLAD
Det klassiska julgodiset, med smak av mint
Ca 50 st
125g kokosfett
250g mörk/ljus blockchoklad
Några droppar pepparmyntsolja, valfritt
Bryt sönder chokladen, och lägg den tillsammans med kokosfettet i en kastrull.
Låt smälta under omrörning, så att chokladen inte bränns.
Eventuellt kan man smälta blandningen i vattenbad.
Var noga med att inte få vatten i chokladen, då blir den grynig.
Droppa eventuellt i några droppar pepparmyntsolja, så får ischokladen smak av mint.
När blandningen har smält, häll upp i ischokladformar, och låt stå svalt att stelna.
Recept & Foto: Åsa Hellman Kobolt

2 kommentarer:

Ida sa...

asså. jag har också lite lite julstämning. börjar bli sugen på julsmaker och juldofter. o mys

ordverifiering: sparib
tänker på spare rib - revbensspjäll

Åsa sa...

Passande ordverifiering, bra förkortning för spare rib.