Matklubbens Topplista

onsdag, juli 31, 2013

Tacopaj med egen kryddblandning.

Det finns något som jag är väldigt svag för, och det är Tacokrydda. Men jag vill inte ha några konstiga ingredienser så därför gör jag egen kryddblandning.
 


Antal portioner: 4
Ingredienser
Pajskal på mandelmjöl
3 dl mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
1 krm salt
50 g kylskåpskallt smör, tärnat
1 ägg
Fyllning
1gul lök
1morot
1vitlöksklyfta
1röd paprika
3 msk smör
400 g köttfärs
1 msk tomatpuré
1-2 msk hemgjord tacokrydda, se nedan
salt
Äggstanning
3ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven gräddost
Saltpeppar
Tillbehör
Körsbärstomater, gärna blandade färger, basilika
Tacokrydda
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tskl ökpulver
1 tsk mald spiskummin

Gör så här
1. Tacopaj
Börja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.
2. Tärna paprikan smått.
3. Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.
4. Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.
5. Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.
6. Krydda med tacokrydda och salt.
7. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
8. Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.
9. Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.
10. Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
11. Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.
12. Krydda med salt och peppar.
13. Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.
14. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.
15. Tacokrydda
Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.
 
Källa och bild recept.nu

Inga kommentarer: