Matklubbens Topplista

måndag, juli 15, 2013

Bondkakor

Småkakor är något jag bara älskar. Och småkakor hör verkligen sommaren till, speciellt bondkakor. Så nu har jag bakat ett gäng. 


Till 100 st behöver man:

200 g smör
1 msk ljus sirap
200 g socker, knappt
50 g grovhackad sötmandel
Ca 350 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat 

Rör ihop smör, sirap och socker i en matberedare. Grovhacka mandeln och tillsätt den. Därefter mjölet med bikarbonaten. Mixa till en degklump. 
Rulla ut till längder som är ca 31/2 cm i diameter. Lägg dem kallt ett par timmar. Skär sedan 1/2 cm tjocka skivor, lägg på bakpappersklädd plåt och grädda dem i ca 8-10 min i 200 grader. 




Ät kakor och drick saft och glöm regnet. 

Inga kommentarer: