Matklubbens Topplista

lördag, juli 06, 2013

Äpple- och morotsmuffins.

Det finns inget godare än en ljummen nybakad muffins till morgonkaffet en skön och ledig lördagsmorgon. 

Äpple- och morotsmuffins. 
8 stora eller 12 mindre

2 morötter
1 äpple
1dl cashewnötter
1 dl valnötter
2 dl pistagenötter
2 dl pumpafrön 
1 dl linfrön 
6 torkade aprikoser
1 tsk kanel
1 nypa salt
4 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. 
Skala och riv morötter och äpple fint i en skål. 
Lägg nötter, frön, aprikoser och kanel i en matberedare och mixa till ett grovt mjöl. Blanda ner i skålen med morötter och tillsätt salt och ägg. Blanda allt. 
Fördela smeten i muffinsformar gärna ställda i en speciell muffinsplåt. 
Strö eventuellt på pumpafrön eller valnötter. 
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 

Servera delade med Philadelphiaost och en sylt eller marmelad utan socker. 

Inga kommentarer: