Matklubbens Topplista

tisdag, juli 06, 2010

Storstädning

Blankpolerade golv i respetionen på hotell Paraiso de Alcudia på Mallorca.
En gång i timmen skurades och polerades det.
Det var verkligen en fröjd att komma in på hotellet.

Att jobba hemma gör mig lite nojig över hur "stökigt" det är överallt, jag blir tillbaka kastad till den tiden när jag jobbade som dagmamma och gick hemma och ville byta gardiner varannan månad.

Och jag vill bara plocka och rensa ut och städa hela tiden och så har jag inte tid för jag ska ju jobba med demobolaget.

Så idag har jag mest vandrat fram och tillbaka och funderat hur jag ska komma igång med storstädningen, nu när jag har mindre kontorsarbete.

Efter att jag hade ätit lunch med Ida på Rex, skjutsat och hämtat Amanda från veterinären (Freja skulle kolla stygnen efter operationen), druckit kaffe hos Annicka, tog jag en sväng förbi Hermanssons och Jysk för att kolla på sängar.

Våra sängar är sen början på 80-talet, så det är verkligen dags för ett byte.

Och det är läge nu för nu har butikerna kanonpriser.

Jag hittade en säng som jag tror kommer att passa perfekt, nu gäller det bara att hitta en bäddmadrass som vi blir nöjda med båda två, för den som ingick var för tunn och uschlig.

Sen föreslog Åke att vi skulle tapetsera sovrummet i guld och sätta upp någon spännande fondvägg, och trot eller ej så fanns det en guldtapet på Rusta som faktiskt är riktigt snygg, men vi får se om vi väntar med det till hösten om inte semestern räcker till.

Så i morgon efter jag har kört ut material till demon på Maxi och skickat allt som ska skickas ända fram till V33, ska jag köra igång med storstädningen.

Jag köpte spetsgardiner på Ikea för två år sedan, NU är det på tiden att de kommer upp!!

Sen ska jag beta av varje rum centimeter för centimeter, i dagarna tre, så kan jag åka upp till svärmor nästa vecka och må så gott för att allt är rent, sorterat och kastat.

Men först ska jag hjälpa Camilla att flytta :)

1 kommentar:

Katarina sa...

Ja, visst är det en härlig känsla att veta att allt är rent och i ordning. Ibland önskar jag att jag hade ett mindre hem, för nu för tiden får jag nöja mig med delmål. Inte ens den stora vårstädningen hinner in i varje skåp. Men om jag skulle lägga mer tid på städningen skulle mitt liv bli fattigare på så många sätt.