Matklubbens Topplista

onsdag, juni 09, 2010

Dag 5 Cykeldagen

I morse vaknade jag redan vid 7 och kunde omöjligt somna om, så jag satte mig på balkongen och plåstrade om mina blåsor med kompeed. Det är så hämmande att ha ont i fötterna, man kan inte göra det man vill, men till nästa gång måste jag preparera redan innan jag åker och tänka mig för första dagarna med rätt skor osv.

När jag skulle koka mig lite tevatten upptäckte jag att plattorna inte fungerade och dagen innan hörde jag ett poff ute i hallen, men tänkte att det var ett cykeldäck som small i värmen eller nå´t.
Men det var en propp som gick, vi försökte att vippa upp den men den slogs ut igen på direkten.

Så när vi gick för att handla frukost, sa vi till i receptionen och hon skulle skicka upp någon.

När vi kom tillbaka från affären, pratade vi på och gick trapporna i en forserande fart och sen när vi kom upp på våningen, som vi trodde var våran, räknade vi dörrar som vi alltid brukar och kom till dörr tre. När vi skulle låsa upp såg vi att dörrren stod lite på glänt, så vi tog för givet att reparatören hade kommit, så vi öppnade dörren och en man hojtade -wrong room, wrong room och vi stirrade på honom och fattade först ingenting...till slut klack det till för Åke och han upptäckte att vi hade gått upp en våning för mycket, i bläservillan, så han sa -Men Åsa vi har gått en våning för mycket, sen bad vi om ursäkt på engelska och skyndade oss att stänga dörren och sen fick vi en skrattattack.

Skrattande sprang vi ner till vårat rum och när vi insåg att vi hade gått in hos Luleborna rakt ovanför oss, var förnedringen total.
Vi åt frukost, reparatören kom och lagade spisen och nu är allt frid och fröjd.

Vädret har idag var helmulet, så vi bestämde ganska snabbt att vi skulle hyra cyklar och cykla runt för att uppleva hela staden.

Vi började med att cykla ut till hamnen, för att sedan fortsätta till gamla stan, där vi strosade runt någon timme innan vi åt lunch på den Italienska restaurangen med den goda pizzan och så drack vi Sangria, men nu har vi börjat med 1 liters kannor, denna var inte spetsad med cognac och det var tur för vi skulle ju cykla hem också.

När vi cyklade hem cyklade vi genom hela stan ända ut till lyxvillorna, innan vi styrde kosan tillbaka till hotellet.

Hela cykelturen med lunch och allt tog fem timmar, så nu är jag så trött, så trött.

Trots att det är mulet är det supervarmt och tryckande, nästan som om det skulle bli åska, temperaturen ligger snäppet under trettio.

Så ikväll går vi bara in på våran restauranggata med de galna restauranginkastarna, för vi orkar inget mer och äter något enkelt, en sallad tror jag att det blir.

Sen blir det fågelshow på vårat hotell, och vi har ju första parkett från vår balkong, så det kommer kanske att bli en underhållande kväll, det får ni veta imorgon.

Ha det gott.

Inga kommentarer: