Matklubbens Topplista

söndag, juni 06, 2010

Dag 2 eller Sangria dagen

Gårdagskvällen blev tidig eftersom det blev lite sömn under resdagen, så då vaknade vi rätt tidigt i morse, runt åtta, ganska härligt, då hinner man ju mer.

Vädret var lite disigt, så vi bestämde oss för en morgonpromenad innan vi skulle gå till stranden och sola. Vi drack te och åt en macka för att få lite energi, innan vi begav oss ut efter strandpromenaden.

Efter en timma hade molnen dragit ihop sig ganska ordentligt så vi insåg att det var bortkastat med 90 spänn på solstolar, så beslutet att promenera till gamla stan och marknaden visade sig vara perfekt.

Men först åt vi en förstärkt frukost med gröt, ägg och espresso.

Vägen till gamla stan var lång och rak, men vi gjorde många stop i de små turistbutikerna, det var bara sista biten som blev jobbig.
Väl framme möttes vi av en supermysig stadsdel som man kan likna med Stockholms gamla stad frånsett alla marknadsstånd och Colombianer.

Vi hittade superfina väskor till Ida och Amanda och för en gång skull lyckades vi pruta ordentligt.
Man blir törstig, för trots att det är mulet så är det supervarmt och man svettas mycket, så vi satte oss på en liten uteservering och beställde Sangria.


Den var stark och förrädisk, men ack så god.

Lite, lulliga traskade vi vidare och Åke blev helt plötsligt shoppingsugen och köpte sig ett flätat läderarmband han har ju tappat det vi köpte på Kefalonia för två år sedan och det han köpte i Italien är nästan uppnött.

Sen blev det dax för lite mat och vi blev så sugna på pizza.
OCH mer Sangria, det är ju så gott och läskande.

Jag tror att det är bland den godaste pizzan jag har ätit, supertunn botten och härliga krämiga italienska ostar och sangrian var inte mindre stark här, så det fick bli taxi hem till hotellet.

Väl framme vid hotellet började molnen skingra sig så vi beslöt oss för att ta ett dopp i poolen och ligga en stund i solen.

Nu har vi duschat och gjort oss kvällsfina och vi ska strax gå ut på stan för att strosa lite före middan.

Detta är livet.

Kram, på er allihopa.

3 kommentarer:

dumle_polly sa...

Så härligt ni verkar ha det! Jag önskar verkligen att få uppleva sol och värme, istället för kylan vi har nu...
Ha det bra!!
kram/Marianne.

Ida sa...

åååh det ser så härligt ut!!

Anonym sa...

se till att njuta för 1 vecka går såååå fort ;)