Matklubbens Topplista

tisdag, juni 08, 2010

Dag 4 hela dagen vid poolen

I går efter att jag hade bloggat färdigt bestämde vi oss för att ta hästdroska till hamnen och alla butiker där nere, det är så superbra priser längre ifrån vårt centrum och så mysiga restauranger och små barer och inga galna inkastare.

Vi var båda hungriga så vi bestämde oss för att äta först och handla sen, så vi valde första bästa restaurang som hade ett ledigt bord.

Vi beställde pizza och en flaska rött.

Pizzan blev en besvikelse, jaja, jag vet att jag är kräsen, smaken var väl relativt god men botten var som en polarkaka, tjock och degig. Jag älskar ju pizza men då ska den vara helt perfekt, botten ska vara tunn och frasig, så hädanefter blir det pizza i gamla stan om vi ska äta pizza fler gånger och det ska vi nog.

Vinet därmot var förträffligt, Faustino Nr 7, och som Åke sa, vi får dricka oss mätta...men vi blev mätta och belåtna av pizzan trots att vi lämnade över halva var och glada och spralliga av vinet.

Men ack så snopna vi blev när vi upptäckte att butikerna vi skulle handla i hade stängt, klockan var ju bar 23!

Så vi tog en taxi hem och det var så härligt att få krypa ner i sängen mellan svala lakan.

Idag har vi haft toppen väder inte ett moln på himmelen och det har varit så varmt, så varmt.
Vi har legat vid poolen hela dagen, nu efter att folk inte kan boka solstolar i förväg så är det många stolar lediga. Det var så härligt att slippa sanden och att kunna ta sig ett dopp och en "liten" simtur i det svalkande poolvattnet, när det blev som hetast.

Vi åt även lunch i vår poolbar och den maten var bäst hitills.

På eftermiddagen gick vi upp en timme på rummet, satt på balkongen i skuggan, spelade kort, drack kaffe och bara njöt och lät skinnet vila.

Vi spelar inte kort så ofta, det blir mest yatzy, så vi försökte oss på 500, men var till slut tvungna att skicka sms till flickorna för att få veta spelreglerna, hahaha.

Sen gick vi ner till poolen och solade ett par timmar till och hamnade bredvid två trevliga kvinnor från Luleå.
Det var kul med en pratstund med likasinnade.
Nu har Åke tagit sig en långpromenad och jag bloggar, det tycker han är supertråkigt, och jag förstår honom.

Men det blir inga långpromenader för min del på någon dag, för jag har fått rejäla blåsor under fötterna , som dessutom har gått sönder.

Så ikväll blir det taxi, men det är billigt, ca 100 kr tur och retur. Hästdroska var mycket dyrare, det kostade 150 kr enkel väg.
Här kommer en liten film


2 kommentarer:

Jenny sa...

Är det Åke som sjunger i bakgrunden?

Åsa sa...

Nej, det är ju kusken som sjunger en spansk barnsång.