Matklubbens Topplista

fredag, november 07, 2014

Mandelbrownie.

Alltså, jag bara måste ha efterrätt. Närsomhelst men inte vad som helst. Choklad, nötter och glass hör till favoriterna i kväll blev det en variant av brownie, bakad utan mjöl.


8 små bitar

50 g smör
50 g mörk choklad
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 msk Agavesirap 
1 ägg
1 dl grädde
Topping: 50 g mörk choklad

Smält smöret och blanda ner chokladen, rör runt tills det blandats. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl och Agavesirap . Vispa ner ägget och häll i grädden.

Vispa smeten jämn och häll i en liten bakform ca: 10 x 25 centimeter. Sätt in ugnen i 200 grader i ca 15 minuter hellre kortare än längre tid.
Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad och fördela över kakan.

Servera med vispad grädde eller som jag här med salt karamellglass, recept finns längre ner eller gör en sökning.



Inga kommentarer: