Matklubbens Topplista

fredag, november 07, 2014

Lax med basilikasmör.

Kött och kyckling i all ära, men alltså fisk är ju helt underbar mat. Och lax hör verkligen till min favoritfisk.

Det är gott att piffa till med ett gott kryddsmör, här kommer ett av mina favoriter.



Basilikasmör.

150 g smör
1 dl färska basilikablad
1 tsk Flingsalt 
En nypa Cayennepeppar 

Låt smöret bli lite rumsvarmt men inte så mjukt så att det blir rinnigt. Hacka basilikan blanda den, saltet och lite cayennepeppar med smöret, använd en gaffel. När det är väl blandat lägger man smörblandningen på en bit plastfilm, forma till en avlång rulle. Rulla sedan in smörrullen i plasten tryck till lite på ändarna, lägg in i kylen att stelna.


Stek laxen ett par minuter på varje sida i lite smör, salta efter egen smak.
Servera med kokt potatis och valfria grönsaker, jag älskar haricot vert, gröna ärter och broccoli.

Inga kommentarer: