Matklubbens Topplista

lördag, maj 08, 2010

Fullkornsplättar


På helgen när man inte behöver stiga upp lika tidigt är det härligt med lite mer arbetad frukost.

Nyttiga plättar med grahamsmjöl
Mera fibrer och lite kraftigare smak!

För fyra personer behöver du:
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk (eller sojamjölk)
2 ägg
1 msk potatismjöl
2 msk rapsolja
Gör så här
Blanda vete- och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och potatismjölet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Servera med bär och skivad banan.

Inga kommentarer: