Matklubbens Topplista

söndag, januari 20, 2013

Glutenfria tortilla.

Tänk att det ändå går så bra att baka glutenfritt.

Och är det något jag verkligen gillar så är det majstortilla.

Tortilla med chili.
10 st

2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk fiberhusk, det uteslöt jag eftersom jag inte tål psylliumfrön, och det gick lika bra att baka utan.
3 dl majsmjöl
2½ dl (150 g) glutenfri mjölblandning
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm chiliflakes

Häll vatten och olja i en bunke. (Tillsätt eventuellt fiberhusk och rör om. Låt svälla i tio minuter.)
Rör samman majsmjöl, mjöl och bakpulver, salt och chili. Rör ner blandningen i degspadet.
Arbeta ihop ingredienserna till en jämn och smidig deg. Använd gärna matberedare.
Dela degen i 10 jämnstora bitar. Strö rikligt med majsmjöl på bänken. Kavla varje degbit till en tunn kaka, 15-20 cm i diameter, på en väl mjölad bänk. Använd gärna kruskavel och nagga varje kaka.

Pensla en stekpanna med en aning olja och stek tortillan ca 30 sekunder till 1 minut på varje sida tills de får en fin färg. Passa noga så att de inte bränns!

Trava de nygräddade tortillabröden på varandra och täck med folie och bakduk medan de kallnar, så håller de sig mjuka.









Inga kommentarer: