Matklubbens Topplista

torsdag, september 22, 2011

Hur trött som helst

Fast jag varit ledig två dagar och bara jobbat idag så är jag helt slut.
Mina ben, knän och höger höft värker som aldrig förr.
Och mina ögon vill bara blunda, så trött är jag.

Idag har jag och en kollega haft Lantmännens Skördefest på Ica Maxi och bjudit på tre olika rätter med kyckling, det var mycket populärt, jag hade kunder hela tiden som ville smaka och prata. Kul men mycket tröttsamt. Nu för tiden när jag mest står på små butiker är jag inte van det trycket och den stressen, folk stod i lång kö vissa stunder, när jag var tvungen att göra ny röra eller när grynblandningarna inte var färdigkokta.

Det fattar jag knappt, att man kan köa för ett litet, litet smakprov. En del blir ju till och med arga och irriterade för att jag inte får fram faten nog snabbt. Vissa bråkar med de som köar och tycker att det är deras tur att få ett smakprov före alla andra.

Ett exempel från idag, det var några minuter kvar på en grynblandning och det stod en mamma med ett barn och en äldre kvinna och väntade nära demobordet, och vi småpratade om alla olika produkter medan vi väntade. När det var dax att bjuda ställde jag fram tre fat till dessa och tror du inte att det var en man som bara sträckte sig emellan och snappade åt sig ett av faten när mamman hjälpte sitt barn att hålla gaffeln rätt. Så fräckt alltså, nåväl snabbt fick hon ett nytt fat direkt i handen och så gick hon skrattande därifrån, tur var väl det.

Vi fick en dålig plats för demobordet, och bara ett, vi hade behövt två, längst bort i butiken, så långt bort från vatten och kokplatta som det är möjligt, så det blev mycket spring emellan. Vi delade upp arbetet så att den ena fick stå i charken och steka kyckling och den andra, jag då, stod och bjöd ute i butiken. I morgon ska vi turas om, så att man får lite mer varierat arbete och slippa stå på samma ställe hela tiden.

Inte nog med det så har vi bilen på rep, så jag cyklade båda vägarna, en nätt liten tur på 1,8 mil, bra träning, men inte så skönt med värkande ben och hällregn.
Det blir samma i morgon, hoppas bara att jag slipper regnet, så det blir en tidig kväll i kväll.

Ha det så gott alla goa vänner.

Sov så gott, det ska jag göra.

1 kommentar:

Idapida sa...

åååååh vilken söööt valp!

kul att jag fick detta som ordverifiering "kitiess" låter ju som kitties :P