Matklubbens Topplista

lördag, september 11, 2010

Nu börjas det, Åke får vara första testpiloten

Förrätt:
Honungsmelon med lufttorkad skinka.

Godare och mer snabblagat än så här kan det knappast bli.

Per person
2 klyftor Honungsmelon, urkärnad
5 tunna skivor lufttokad skinka, jag valde i detta fall schvartzvalderskinka
½ buffelmozarella
5 kalamataoliver
30 g blandade små sallads- örtblad, tex spenat, senapsört, basilika, mangold, machesallad, ruccola
1 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
en nypa flingsalt
nymald svartpeppar

Fördela skinkskivorna på tallrikar och lägg på melonklyftorna.
Skär mozarellan i stora kuber och lägg på tallrik. Strö över oliver.
Blanda salladen i en skål med olivolja, balsmavinäger, salt och peppar, blanda runt.
Toppa melonen med salladen och servera genast.


Inga kommentarer: