Matklubbens Topplista

torsdag, september 30, 2010

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc


Höstens stora nyhet på Systembolaget - Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc!

Ett friskt, aromatiskt vin som passar perfekt till vit fisk. Castillo de Molina är ett av de mest prisbelönta vinerna från Chile och druvorna odlas i ökenlandskap vid foten av Anderna.

Till Castillo de Molina plockar man de finaste och mest mogna druvorna från utvalda vingårdar för att få mjuka och tillgängliga tanniner som blandas med en rik fruktighet. I Castillo de Molina vill man kombinera känslan av ett klassiskt chilenskt vin men med en europeisk karaktär och en hint av nya världen.

Druvorna till Castillo de Molina Sauvignon Blanc kommer från det nya och mycket intressanta området Elqui Valley. Elqui Valley är det nordligaste vinområdet i Chile och har ett s.k. ”cool climate”, dvs. ett klimat med relativt låga maxtemperaturer. Druvorna plockas tio dagar tidigare än vanligt som tillsammans med de unika växtförutsättningarna resulterar i ett fräscht, ungt vin med hög syra i kombination med en fin fruktighet.

I början plockades enbart druvorna från vingårdarna i Molina men år 2000 började den unga och innovativa Marco och hans team att utveckla och upptäcka nya områden som Elqui Valley. De ville producera viner med mer komplexitet och egen identitet som nu har blivit ett signum för alla viner i Reserva-serien.

Viña San Pedro jobbar intensivt med ett hållbarhetsprogram som de kallar 360° Sustainable. Det innebär ett åtagande för samhället, miljön, arbetare, kunder och konsumenter, dvs 360 graders ansvarstagande. Det har gett resultat som minskad vattenförbrukning, mindre flaskvikt, mer sparsamt använd energi, återplantering av skog och organiskt odlade grönsaker på sina egendomar.

Castillo de Molina Sauvignon Blanc har en ljus gulgrön, klar färg. Doften är generös, druvtypisk och aromatisk med inslag av svartvinbärsblad, fläder, sparris, nässlor, mineraler och lime. Smaken är torr, mycket friskt aromatiskt vin med inslag av mineral, nässlor, sparris, svartvinbärsblad och fläder. Servera till ostar som chevre eller annan getost. Gott till gösfilé eller annan vit fisk, låt dig inspireras av receptet här ovan.

OM VINET

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc
Varu nr: 6540
Pris: 89 kr
Producent: Viña San Pedro
Ursprungsland: Chile
Distrikt: Elqui Valley
Druvor: Sauvignon Blanc
Färg: Ljus gulgrön klar färg
Doft: Generös, druvtypisk och aromatisk doft med inslag av svartvinbärsblad, fläder, sparris, nässlor, mineraler och lime.
Smak: Torrt, mycket frisk, aromatiskt vin med inslag av mineral, nässlor, sparris, svartvinbärsblad och fläder.

Källa: ProvaGuiden.se

Inga kommentarer: