Matklubbens Topplista

fredag, december 28, 2007

Barnens farmor

Har firat julen i vår hufudstad, med en del barn, barnbarn och barnbarnsbarn, som är bosatta där.

I ett hus som var lika fint som slottet, med utomhuspool och eget rum och badrum helt i glas, nästan som i en saga.

I kväll har hon ätit middag hos oss och berättat om den underbara upplevelsen att i alla fall få se Stockholm för en gång skull i sitt 87:åriga liv, hon blir 88 i februari.

Vilken krutgumma, hon har klarat först bilresan från Blattnicksele till Umé, övernattning hos ett barnbarn, sedan bussresa till Sthlm, flera dagar där med en tur på sta´n, se slottet, besöka en julmarknad och fika på ett inne café.

Slussas fram och tillbaka mellan barnbarn, ett par nätter här och där, hur förvirrande som helst för vem som helst.

Det hon tyckte var mest otroligt var alla människor och bilar som var i rörelse helan natten efter Götgatan, hur taxibilarna kom tre och fyra efter varann och i olika filer.

Sen bussresan hem, som brukar vara hur jobbig som helst, men hon klagade inte, trots ett element vid hennes sittplats som var brännhett och gjorde henne helt varm och hes, hon var nästan rädd att skon skulle börja brinna om hon satte den för nära.

Vi har haft en super mysig kväll med god middag, småprat, sett på spåret tillsammans, druckit kaffe, ätit kakor och det är så roligt att hon är så klar och har ett så bra minne för att närma sig nitti, som hon själv säger.

Jag måste erkänna att vi aldrig haft någon bra relation direkt, så att vi har pratat med varandra på telefon och så, hon har aldrig släppt in mig, när vi har träffats på somrarna och påskarna har hon varit hård och barsk.

Men nu på senare år har hon mjuknat och visar sin mjuka sida allt oftare, ikväll var hon riktigt gullig, det känns så bra.

Kvällen avslutades och Åke skjutsade henne till ett av barnbarnen i sta´n. I morgon åker hon hem till Blattnicken.

Jag började sappa på tv:n, såg en stund på Sjätte sinnet, när det blev reklam sappade jag vidare och hamnade till slut på ettan och You got mail, en av mina bästa julfilmer.

Så nu sitter jag här med en Baileys och bara myser och njuter, vilken bra avlsutningen på kvällen.

Inga kommentarer: