Matklubbens Topplista

fredag, mars 19, 2010

Helgens vin


Vinet är fylligt, varmt och intensivt i smaken med toner av plommon och svarta vinbär. Lång, kryddig eftersmak med tydlig ekvanilj och inslag av mörk choklad och rostade kastanjer.

Utmärkt att servera till grillade spareribs med ungsbakade grönsaker.

Druvorna till 1865 Cabernet Sauvignon kommer från de bästa av Viña San Pedros egna vingårdar i Maipodalen. De handplockas tidigt på morgonen, medan det fortfarande var svalt, druvan har då hög syra och druvorna får behålla sin fräscha fruktighet. Druvorna kallmacereras (urlakning) i 4-5 dagar för att försiktigt extrahera färg och aromer från skalen. Musten får sedan jäsa på låg temperatur i 8 till 10 dagar medan den överpumpas fyra gånger om dagen för att vinna ytterligare smak, karaktär och ge struktur till det färdiga vinet.

Vinet har sedan fått mogna på franska ekfat i 12 månader där 30 % av ekfaten var nya för att ge extra kraft. 1865 Cabernet Sauvignon har vunnit flera internationella utmärkelser och journalisternas hjärta.

1865 Cabernet Sauvignon
Varunummer: 16672
Pris: 119 :-
Volym: 750 ml
Ursprungsland: Chile
Region: Maipo
Producent: Vina San Pedro
Druva: Cabernet Sauvignon

Färg: Hög intensitet, granatröd nyans.
Doft: Stor, varm och generös med tydliga vinbärstoner och inslag av nya ekfat, mörk choklad och cederträ.
Smak: Fyllig, varm och intensivt fruktig med toner av plommon och svarta vinbär. Lång kryddig eftersmak med tydlig ekvanilj och inslag av mörk choklad och rostade kastanjer.

Lagringsbarhet: 0-6 År:
Användning: Smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt, gärna grillade. Även gott till starka hårdostar.

1 kommentar:

Jenny sa...

Chile gör en aldrig besviken!