Matklubbens Topplista

onsdag, mars 17, 2010

Love My Way


En dag vaknar Frankie upp och inser att hon passerat trettiostrecket.
Men hur gick det till egentligen?
Hon är fortfarande halvpank, bråkar fortfarande med sitt ex om dottern - och undrar fortfarande vad hon ska bli när hon blir stor.

Frankie, 31 är familjens yrväder; en konstnär som illustrerar för en stor dagstidning för att få ihop till brödfödan. Hon bor tillsammans med sin åtta år gamla, dotter Lou och halvdepressive vännen Tom, som är kock på den lokala rehabiliteringskliniken.

I ett mycket finare hus en liten bit ner på gatan bor Lous pappa Charlie, 35 som är arkitekt, surfare och känslomässigt hämmad. Han är Frankies ex - och bror till Tom. Charlie har gift om sig med Julia, en tjej i trettioårsåldern som vet vad hon vill och som håller på att få sina drömmar uppfyllda - vilket skrämmer vettet ur henne.

Di är femtio plus och Frankies utmanande rock´n´roll-mamma. Hon försörjer sig på att sälja begagnade möbler - eller nästan i alla fall, för hon är luspank.

Gerry och Brenda är Tom och Charlies föräldrar. De kör taxi och åker till Fiji-öarna, där de får övernaturliga uppenbarelser.

Den här serien är en känslomässig upptäcktsfärd där vi får följa dessa djupt mänskliga, sårbara personligheter i deras emotionella irrfärder mellan kärlek, hat, sanning, lögner, svartsjuka, ilska och död.

Den handlar om livets slumpmässighet och den överväldigande enträgenhet och kämparglöd som kan krävas för att finna sin plats i livet.

Vi får följa en samling människor, vissa med blodsband, andra med en mer själslig samhörighet, som tillsammans bildar ett relationsnystan med ett garn vävt av den starkaste åtrå och de mest motstridiga känslor som ryms i människohjärtat.

Vi får se deras mest usla sidor - de står varandra för nära för krusiduller och fina fasader.
Men de bjuder också på sitt allra bästa, då de kämpar och vänder ut och in på sig själva för att deras förhållanden ska fungera och deras barn ska ha det bra.

Love My Way är en gripande serie om den kärlek som för oss samman, om hur våra förhållanden styr vilka vi är och om vuxna människors drömmar.

Tredje serien kommer ut i mitten av juni.
Åååå, vad jag längtar.

Inga kommentarer: