Matklubbens Topplista

måndag, januari 04, 2010

Petit four

En petit four är en liten fransk kakbakelse som serveras som efterrätt eller som del i en buffé. Man kan smaksätta sina petit fourer med det man vill, men choklad, mandel, apelsin och kola är vanligt förekommande.



Man bakar en mazarinbotten som man gräddar i en mindre långpanna. Sen stansar mat ut kakor till önskad form.

Blanda till en tunn glasyr med någon droppe karamellfärg, som man sedan skedar flödigt över kakorna.

Garnera med olika blommor, silverkulor eller kanderat godis.

Jag lägger ut receptet när jag är lite piggare.
Nu blir det sängen, nästa.

Ps. de ser godare ut än de är. ska prova ett annat recept nästa gång.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Både jag och Signe tycker att de här bakverken är jättesöta.

garnbollen sa...

Vilka bakverk!
Man blir bara sååå sugen!
Hoppas du blir frisk å kry snart
Många stärkande kramar från mig

Åsa sa...

Men man måste gilla mazariner för att kunna äta dessa, för de smakar precis som mazarinfyllningen.

Tack Marina, jag ligger nerbäddad i soffan, kollar på kranka kärleksfilmer och dricker ingefärste med honung, så förhoppningsvis är jag piggare om några dagar.