Matklubbens Topplista

söndag, januari 10, 2010

Chokladrutor med hasselnötter

Tunna och frasiga som torkade höstlöv.




Men man måste grädda dem exakt, inte för kort tid, då blir de sega, inte för lång tid då är det risk att de blir brända, så passa noga.

Sätt ugnen på 225 grader

100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-2½ msk kakao
100 g hasselnötter, hackade

Rör smör och socker poröst

Tillsätt ägget

Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner det, blanda väl

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en kvadrat ca 25 x 30 cm, dra över pappret till en plåt

Strö över de hackade nötterna

Grädda ca 8-10 minuter

Låt kakan svalna något och skär sedan rutor som får kallna på plåten.



Inga kommentarer: