Matklubbens Topplista

lördag, juni 14, 2008

Stranden längst bort

Var fem kilometer lång, ju längre man kom desto bättre blev både stranden och vattnet, vi hittade ett favoritställe, vattnet var hur turkos som helst och höll några grader varmare, stranden bestod av stenar, som var riktigt sköna att ligga på för de blev så varma.


2 kommentarer:

Hanna sa...

hejsan. jag ska till kefalonia i september och ska bo i skala.
Va stranden och vattnet jätte skitigt vid själva Skala? hur lång var det till bortre delen av stranden där det var finare?

tackar för svar. mvh Hanna

Åsa sa...

Hej Hanna!
Nej absolut inte, stranden och vattnet var hur rent som helst,vattnet har en helt fantastisk turkos färg.
När man kommer ner för trapporna mot strandpromenaden, förstås beroende från vart man bor, så ska man hålla höger, ju längre bort man kommer desto finare blir stranden, men den är stenig och sanden är grovkornig,även havsbotnen, köp strandskor, kostar ca 70 spänn på supermarket, och det är värt varenda krona. Stranden är riktigt lång, ca fyra km, om man orkar gå hela vägen kommer man till en strand, Kamina, som är mycket långgrund, passar bra för barnfamiljer. Men du behöver inte gå långt för att hitta en lugn och enskild plats,ca 20 minuters promenad strax bortanför där solstolarna slutar. Dock en liten varning, den delen kallas "nudist stranden" för där är det rätt många som solar nakna.
Skala är en helt underbart vacker och trevlig by. När vi var där i början på juni prunkade blommorna överallt. Det är inget hålligång ställe, men det är en fin plats för stressade själar där man kan ladda baterierna.
Vi tog morgonpromenader uppe i bergen och på vägen hem stannade vi och köpte färskt bröd i den lilla brödbutiken.
Jag längtar verkligen tillbaka.
Och nästa gång ska vi stanna två veckor, hyra bil och utforska hela ön.
Jag får önska dig en riktigt trevlig resa.
Kram,
Åsa.