Matklubbens Topplista

måndag, oktober 27, 2014

Numa Beach

Nu har vi varit på den bästa resan hittills!

Vi har varit en vecka på ett nybyggt spa-hotell i Turkiet, två mil innan Alanya i en by som hette Avsallar.


Anläggningen heter Sunprime och är Vings nya satsning för vuxna utan barn. Det var väldigt rogivande, tyst och lugnt. Det fanns sittplatser i olika avdelningar på hela anläggningen och eftersom det var lågsäsong så behövde man inte vara orolig att inte få sin favoritstol. Det här var en av våra favorplatser, uppe vid poolen. Härligt trädäck med sol hela dagen, alldeles bredvid poolbaren och toaletterna.


Frukosten ingick i priset eftersom det är ett hotell och man kunde köpa till lunch eller middag, så vi köpte hela paketet All- inclusiv, så kunde vi bara hämta allt vi ville ha. Det var så perfekt upplagt med en uppdukat sallads- och fruktbuffé vid poolbaren + kebab och tre olika varmrätter mellan kl 11-17. De hade dessutom en kyl med halvliters vattenflaskor som man fick hämta själv, helt perfekt och lyxigt.

Lunchen serverades i den stora restaurangen mellan 12.30-14.00, även där en stor buffé. Alltid med två olika goda soppor och gott bröd till och jag älskar soppor, så det blev alltid trerätters soppa, pasta och dessert, nästan alltid vegetariskt. Ni må tro att jag längtar tillbaka till denna lyx.
Ofta blev det inte bara en av de olika desserterna utan flera.


Stranden låg bara ett stenkast ifrån hotellet och den var liten och även där var det tyst och lugnt. Vi hade ju verkligen tur med vädret, 28-29 grader på dagarna och runt 25 på kvällarna och inte den minsta vindpust. Så hotellets läge var ju toppen.


Poolen var kall, stor och lång och ett och samma djup i hela poolen 1,40, perfekt för mig som inte gillar djupt vatten. Jag har fotat från topfloor, där fanns en pool och härliga solstolar för Spa-gästerna och för dom som ville betala extra för att få vara totalt i fred. Där uppe funkade inte telefonerna och man fick inte ta upp mat eller dryck. Vi som bokat spa-paket fick nyttja den helt gratis.


Vi köpte ett paket med hammam, lermask och masage. Efter masagen såg dom vilka problem jag har med att samla på mig vätska och mina rygg- och nackproblem och föreslog ett paket med tre masagetillfällen där detta ingick, akupressur, lymfdränage, hot-stone masage, extra nack- och huvudmasge, ansiktsmask, ansiktsmasage och hårinpackning. Tre dagar kl tio en 90 minuters total genomkörare av hela kroppen, inte undra på att jag svävade på moln hela dagarna.

Åke följde med in en gång och fotade när de heta stenarna var lagda.


Härliga gungstolar att sitt i under eftermiddagarna.Med teknikens hjälp kunde vi slappa på rummet och se Idol på paddan.


Sen bar det av hemåt, men hit återvänder vi om nåt år...

Inga kommentarer: