Matklubbens Topplista

onsdag, september 10, 2014

Ölkokt blomkål.


Här kommer ett recept på ett gott tillbehör till det mesta när man vill ha knapriga grönsaker.

10 personer som tillbehör

Blomkålen och morötterna kokas i en klassisk sensommarlag och får härligt mustig smak av ölen och en pigg kryddighet från dillen. knaprigt och gott!

1 blomkålshuvd
500 g morötter
1 liter vatten
21/2 dl starköl
11/2 msk strösocker
1/2 dl grovt salt
Generöst med dill eller krondill

Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Skala morötterna och slanta dem. Koka upp vatten, öl, strösocker, salt och dill i en stor kastrull.
Häll ner blomkålsbuketter och morotsslantar i koket och ta kastrullen från plattan. Låt svalna till rumstemperatur. 
Häll över i väl rengjord glasburk med tätslutande lock och förvara i kylskåpet.

Källa VEGO, Sveriges första 100% vegetariska mattidning!

Inga kommentarer: