Matklubbens Topplista

torsdag, november 29, 2012

Redan dags att adventspynta?

Fattar inte hur fort tiden går. Men det är klart, har man fullt upp om dagarna så hinner man ju inte titta på klockan hela tiden.

Nåväl, nu är jag tillbaka för det var ju ett tag sedan jag skrev något här på bloggen.

Det har hänt en del sen sist. Jag har bytt jobb och det känns så himla bra. Nu jobbar jag på en brödbutik mitt i stan, Nisses. Han är mest känd för sitt surdegsbröd och att allt bakas för hand och i liten skala. Dessutom bakar han med äkta smör och grädde, vilket han visst är helt ensam om i denna stad och det märks verkligen skillnad på både smak och konsistens.

Vi har stängt kolonilotten för vintern och det känns både skönt och lite tråkigt, men det finns inte mycket man kan göra där sen marken har frusit till. Men innan dess har jag planterat rosor och kärleksört. Rensat och beskurit bland krusbärsbuskarna. Rensat bort mycket av vildvuxna växter. Och planterat 20 amerikanska blåbärsbuskar längs hela vänstra långsidan, det blir spännande att se om det blir några blåbär till hösten.

Vi har inte fått någon snö, förutom ett par centimeter som dessutom kom igår, så det går fortfarande att ta sig ut till koloniområdet. Men sen när det har kommit mer snö är det kört, för vägen plogas inte förrän till påsk. Så därför borde vi ta oss ut en sväng för att kolla läget lite, så inga djur har tagit sig in i stugan och så att vår friggeboda ligger kvar som den ska. Vi fick ju lämna den som den var på pallen, för allt regnande under hösten, så vi får ta nya tag och bygga upp den till våren.

Det ska verkligen bli spännande med alla projekt vi har där ute under hela nästa säsong.

Men nu är det dags för advent och jul. Det ska bli så mysigt.


4 kommentarer:

Carina Deckner sa...

TAck för att du äntligen skriver igen, jag har väntat och längtat.

Åsa sa...

Nämen, va kul att höra. Man tror ju inte att någon hittar till ens blogg och överhuvud taget är intresserad av vad man skriver. Eftersom jag aldrig får några kommentarer...men nu fick jag en och det känns så himla kul och inspirerande. TAck :)

Carina Deckner sa...

Då ska jag skriva flera

Åsa sa...

Det låter bra Carina!