Matklubbens Topplista

torsdag, november 29, 2012

Coleslaw



En amerikansk vitkålssallad med majonnäs eller matyoghurt som passar till grillad kyckling, revbensspjäll, barbeque och annat grillat. 

Coleslaw är sås, sallad, tillbehör och nyttigt allt i ett,  perfekt att ha en stor skål i kylen.

Färsk ingefära ger en god lite annorlunda fyllig smak men kan uteslutas.

Finstrimlad vitkål är vanligast till coleslaw men rödkål och spetskål blir också gott.

En mandolin (sådant där rivjärn de säljer bla på tv-shop) eller en matberedare är smidigt att strimla vitkålen med.

Vitkål är mycket billigt så coleslaw är utmärkt om du ska bjuda många på mat och till buffe.

Coleslaw serveras kall.

Ingredienser
•500 gram färsk kål
•1-2 morötter (valfritt)
•1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt)
•1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
•2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
•2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker (kan absolut uteslutas)
•1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen

Tillagning
1.Strimla eller riv kål och morötter fint - för hand med kniv, i matberedare eller med mandolin.
2.Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).
3.Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbete ihop allt med handen och låt stå minst 30 minuter så att kålen mjuknar. Har du bråttom kan du knåda den strimlade kålen med endast salt och socker några minuter för hand i en bunke så mjuknar den fortare och coleslawen kan serveras med en gång.
4.Coleslaw blir godast efter ett tag i kylen.

Recept från Receptfavoriter.se

Inga kommentarer: