Glasstrutar med vaniljglass med rabarberrippel
12 strutar
Om du utesluter rosmarinen i strutarna får du en barnvänligare variant.
Fyll då med vaniljglass!
Strutar:
5 äggvitor
200 g siktat florsocker (ca 3 1/4 dl)
100 g smör
125 g siktat vetemjöl (drygt 2 dl)
2 msk hackad rosmarin
Vispa äggvitor i 2 minuter och arbeta smöret mjukt.
Sätt ugnen på 180°.
Blanda florsockret med det mjuka smöret, vänd ner hälften av de vispade äggvitorna.
Tillsätt 25 g (ca 1/2 dl) av mjölet och vänd runt, tillsätt resterande äggvitor och mjöl.
Arbeta inte degen för mycket.
Bred försiktigt ut fyra rondeller av smeten, ca 15 cm i diameter på bakpappersklädda plåtar, lämna utrymme emellan.
Strö över rosmarin och sätt in i ugnen.
Ta ut kakorna när degen är gyllene efter 5 - 10 minuter, lossa en kaka i taget.
Rulla den snabbt till en strut medan den fortfarande är mjuk och låt kallna.
Fortsätt så med alla kakorna.
Arbeta snabbt!
De kallnar fort!
Förvara i lufttät burk.
Skopa upp glassen i de hemgjorda strutarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar