Matklubbens Topplista

måndag, oktober 12, 2009

Kvällens middag, Kycklingpasta med marinerad vitlök


Kycklingpasta med marinerad vitlök

4 pers.

300 g mafaldini-pasta (lång veckad pasta)
1 grillad kyckling
1 dl marinerad vitlök
140 g tärnat bacon
1 knippa rucolasallat
3 dl grädde
3 dl kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
salt och malen vitpeppar
olivolja

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet.
Ta loss kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar.
Fräs kyckling och bacon med vitlöksklyftorna i olivoljan.
Häll över grädde och buljong.
Låt koka ihop i 5 minuter.
Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
Häll i den nykokta pastan och rucolan och blanda.

Inga kommentarer: