Thaisoppa med lax
ingredienser för 2 pers.
200 gram
Laxfilé, tärnad
100 gram
Räkor, skalade
2
Schalottenlökar, finhackad
1 msk
rapsolja
1 dl
kokosmjölk
Laxfilé, tärnad
100 gram
Räkor, skalade
2
Schalottenlökar, finhackad
1 msk
rapsolja
1 dl
kokosmjölk
6 dl
hönsbuljong, gärna stark
1 nypa socker
hönsbuljong, gärna stark
1 nypa socker
salt och peppar
50 gram
risnudlar
koriander, finhackad till garnering
50 gram
risnudlar
koriander, finhackad till garnering
Stek schalottenlöken någon minut i rapsolja i en stor kastrull. Häll i kokosmjölk, hönsbuljong och socker. Låt koka upp.
Lägg i laxbitarna och låt sjuda försiktigt i 6-7 minuter. Salta och peppra.
Ta av kastrullen från värmen. Lägg i risnudlarna och räkorna.
Servera när äggnudlarna är mjuka. Det tar ca 5 minuter, rör om då och då.
Garnera gärna med koriander.
Jag lägger även i lite finstrimlad fänkål,
det gillar jag.
Källa: http://www.norskfisk.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar