Viltköttbullar
Ingredienser till 4 pers.
350 g köttfärs av älg
350 g köttfärs av älg
100 g fläskfärs
1 ägg, lättvispat
2-3 msk ströbröd
½ dl grädde, kanske mer prova dig fram
1 tsk salt och malen vitpeppar
1 tsk viltkrydda
Tomatbuljong:
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 burk hela tomater
3 dl köttbuljong
2 msk kinesisk soja
2 salladslökar
Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla salladslökarna. Blanda färsen med ägg, ströbröd, grädde, salt, peppar, viltkrydda och hälften av vitlöken. Forma färsen till valnötsstora bollar. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek köttbullarna hastigt, några åt gången, tills de är brynta runt om.
Öppna tomatburken och klipp några klipp bland tomaterna med en sax. Häll över innehållet i tomatburken och tillsätt resten av vitlöken. Rör om och stek försiktigt på svag värme några minuter.
Tillsätt buljongen och sojan. Sjud 10 minuter och vänd köttbullarna några gånger under tiden. Smaka av såsen. Lägg köttbullarna med såsen på ett varmt fat och strö över skivad salladslök.
Tillsätt buljongen och sojan. Sjud 10 minuter och vänd köttbullarna några gånger under tiden. Smaka av såsen. Lägg köttbullarna med såsen på ett varmt fat och strö över skivad salladslök.
Servera med ångkokta grönsaker och eller potatis.
Receptet kommer från recept.nu
1 kommentar:
Ja, vad gott! I morgon får vi också älgkött - 35 kg!
Skicka en kommentar