Matklubbens Topplista

fredag, oktober 09, 2009

Kvällens middag + Bröllopsdag 28 år





Kycklingpiroger med sallad

Efter träningen åkte vi hem till oss
och åt
piroger
alla var

hungriga
det passade bra med något
enkelt
men
ändå
matigt
Räkna med 3-4 piroger per person beroende på storlek

4 kycklingfiléer skurna i små bitar
250 g vitkål finstrimlat
1 silverlök finskuren
olja
salt, vitpeppar
1 tsk kanel
3 pkt färdig smördeg, utkavlad rektangulär

Stek kycklingen i lite olja, salta, peppra tillsätt kanel.
Tillsätt vitkål och lök.
Stek under omrörning i ca tio minuter.
Låt svalna lite.

Om du ska förbereda pirogerna för att grädda dem senare, måste fyllningen vara helt kall, annars smälter degen.

Rulla ut smördegen, låt den vara kvar på pappret som den ligger på. Ta ut runda kakor av valfri storlek, lägg en klick av fyllningen på ena halvan av rundeln, vik över den andra halvan och tryck till kanten runt om med en gaffel.
Pensla med ägg eller smör och grädda i 225 grader i ca 12 min. tills de är gyllenbruna.

Servera med blandade grönsaker.

2 kommentarer:

Amanda sa...

det där var en så perfekt middag!
helt super!

mami sa...

Tack, ja det passade så bra efter träningen.
Piroger är bara helt perfekta.
De är lätta att göra, man kan förbereda dem långt innan och grädda dem precis innan servering.
Man även äta dem kalla.
Så gör ett gäng, frys in, så har du mat när du behöver det.