Matklubbens Topplista

söndag, oktober 18, 2009

Söndag middag


Köttgryta med rosmarin och citron
Jag tog ett kort på grytan som inte blev så bra, får göra ett nytt försök en annan dag.

Den grytan som vi bjöd på i fredags.
Det blev över kött som jag fick ta med mig hem.

Jippi.

Hängmörad högrev från naturbetesdjur, är ett fantastiskt mört kött, när man väl har putsat bort alla senor, hinnor och fett.
Passar även perfekt till dillkött eller kalops.

Ingredienser till 4 pers.
500 g högrev
smör
salt och peppar
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 rosmarinkvist
2 lagerblad
saften från 1 citron
2 morötter
1 palsternacka
broccoli
1 purjolök
2 dl créme fraiche
lite soja

Putsa köttet och skär i lagoma munsbitar.
Blanda vatten, fond, rosmarin, lagerblad och citronsaft i en gryta.
Bryn köttbitarna i smör i het stekpanna, salta och peppra.
Lägg över köttet i den kryddade buljongen och koka köttet på svag värme i 40 minuter, eller till köttet känns mört.

Under tiden, förbered grönsakerna.
Skala och skär rotfrukterna i lagomt stora bitar.
Skölj purjolöken noga och skiva den.
Lägg i köttgrytan och koka ytterligare i 10 minuter.
Blanda sist i créme fraiche och lite soja.
Låt koka upp.
Smaka av.

Servera med valfritt tillbehör, potatis, quinoa och ett gott bröd.

Inga kommentarer: