Hemmagjort mandelpotatismos, stekt kycklingfilé med paprikadressing och vitkålssallad
4 port.
1 kg Mandelpotatis
2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt, kanske mer smaka dig fram
2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt, kanske mer smaka dig fram
1 krm vitpeppar
Tillagning
Koka upp 1 l saltat vatten. Skala potatisen och koka under lock i ca 10–15 min. Häll av vattnet. Värm mjölk och smör i en kastrull. Vispa upp potatisen med elvisp. Rör ner mjölk och smör i potatisen.
Koka upp 1 l saltat vatten. Skala potatisen och koka under lock i ca 10–15 min. Häll av vattnet. Värm mjölk och smör i en kastrull. Vispa upp potatisen med elvisp. Rör ner mjölk och smör i potatisen.
Smaka av med salt och peppar.
Kycklingfilé
4 port.
4 kycklingfileér
salt och peppar ev. chiliflakes
citron
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
0,5 - 1 röd chili
1 gul lök
1 gul lök
1/2 dl pressad citron
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
Hackad persilja
Stek kycklingfilé, krydda med salt och peppar och ev. chiliflakes (beroende på hur starkt ni vill ha)
Pressa citronsaft över i slutet.
Pressa citronsaft över i slutet.
Skär kycklingen i cm-breda skivor och lägg på ett serveringsfat eller ungsform med kanter. Hacka paprika, lök och chili smått, blanda med olja och citron till marinaden.
Häll paprika-lök-chiliblandningen på kycklingen, avsluta med hackad persilja.
Låt stå minst 1-2 timmar att dra före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar