Kycklingfilé med balsamicosirap, päron och ädelost
Ingredienser för 4 pers.
3 dl
bulgur, okokt
4
bulgur, okokt
4
kycklingfiléer, små
1 påse
bladspenat, färsk
1 påse
bladspenat, färsk
2 st
päron, i bitar
salt och peppar
päron, i bitar
salt och peppar
smör, till stekning
100 gram
ädelost
100 gram
ädelost
Balsamicosirap
5 msk
balsamvinäger
0,5
kycklingbuljongtärning
2 msk
socker
balsamvinäger
0,5
kycklingbuljongtärning
2 msk
socker
Familjetips! Ädelosten kan bytas ut mot en mild fetaost blandat med keso. Spenaten kan bytas ut mot vanlig sallad men smyga i lite spenat i alla fall för det är nyttigt.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.
Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.
Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.
Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.
Placera en kycklingfilé ovanpå och smula över osten.
Ringla över balsamicosirapen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar