Matklubbens Topplista

onsdag, oktober 14, 2009

Dagens lunch


Sparrissoppa

snabblagad, god och krämig

Ingredienser till 2 pers.
200 g grön sparris
2 schalottenlökar
drygt 1,5 dl vispgrädde
drygt 1,5 dl kycklingbuljong
knappt ½ dl vittvin
salt
vitpeppar
Gör så här
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter.
Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull.

Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr).

Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar.

Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.


Receptet kommer från Per Morberg

Inga kommentarer: