Curryfisk
Ingredienser
4 pers.
4 pers.
600 g vit fisk
1 tsk smör
salt och peppar
1 st äpple, strimlat
Till currysåsen
2 st gula lökar, finhackade
1 msk smör
2 tsk curry
1 dl vitt vin
1 dl öl
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast fom med smör. Lägg i fisken. Salta och peppra.
Baka fisken 8-10 minuter i ugnen. Spara spadet från fisken till currysåsen.
Fräs currysåsens lök i smör i en stekgryta utan att den tar färg.
Tillsätt curry och stek vidare i 1 minut.
Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt spadet från fiskformen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast fom med smör. Lägg i fisken. Salta och peppra.
Baka fisken 8-10 minuter i ugnen. Spara spadet från fisken till currysåsen.
Fräs currysåsens lök i smör i en stekgryta utan att den tar färg.
Tillsätt curry och stek vidare i 1 minut.
Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt spadet från fiskformen.
Koka ihop såsen något.
Mixa såsen med en stavmixer.
Häll currysåsen över fisken i formen. Toppa med det strimlade äpplet.
Mixa såsen med en stavmixer.
Häll currysåsen över fisken i formen. Toppa med det strimlade äpplet.
Servera pressad potatis och ångkokt broccoli.
Källa: melker andersson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar